NG360 Nike Golf Performance Specialist

Hallo,

 

Mijn naam is Willem Timmermans, kinesitherapeut, bewegingsanalist en Personal Trainer van beroep, gepassioneerd door sport … én jouw NG360 Nike Golf Performance Specialist voor Vlaanderen en Nederland!

 

 

Willem Timmermans, Golf Performance Specialist

 

Sta me toe je wat meer informatie te geven over het concept, de unieke inhoud … en het voordeel voor jou als ‘golfer’.

 

NIKE

Dit gegeven kunnen we erg kort houden, NIKE is wereldleider in het ontwikkelen van ‘sports performance tools’ zoals kledij, schoenen en materialen (golfclubs, balletjes, … ) en heeft gerenommeerde ‘research centra’ zoals ‘The Oven’ waar de beste golfspelers ter wereld begeleid worden.

De lancering van het NG360 Nike GPS op 22 mei 2012 is een erg grote doorbraak met een pak voordelen voor golfers van alle niveaus en leeftijden.

Het concept start vanuit de USA en zal zich progressief verspreiden over de hele wereld.

Met enige trots kunnen we aangeven, als gecertificeerde, deel uit te maken van het NG360 NIKE GPS- golfconcept.

Bekijk certificaat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GRAY- INSTITUTE

Het ‘Gray-Institute’, Adrian, Michigan … is absolute top in blessurepreventie, performance en revalidatie en hun 2 topleraars zijn al jaren gepassioneerd door de golfsport.

Oprichter Gary Gray, kinesitherapeut, stelde meer dan 30 jaar geleden een aantal principes uit zijn toenmalige opleiding tot kiné in vraag en ging zelf op zoek naar ‘hoe het lichaam werkelijk functioneert’, hoe overbelastingsletsels ontstaan, en hoe je ze op een logische manier kan oplossen.

Samen met zijn spitsbroeder Professor David Tiberio ontwikkelde hij de principes van Applied Functional Science, die een structuur bieden in blessurepreventie, beter presteren en revalidatie.

Beide zijn ze al hun hele leven gek van golf en hun jarenlange ‘brainstormen’, ‘analyseren’, ‘toepassen’ en ‘evalueren’ gaf hun inzichten die meer logica brengen in het trainen van golfspelers.

 

NIKE + GRAY INSTITUTE = NG360 GPS –concept

 

 

 

 

 

 

 

 

Nike heeft ondertussen begrepen dat Gary G. en David T., zonder enige concurrentie, weten hoe het lichaam werkt bij oa. de golfswing en hoe je via de correcte bewegingsanalyses en aangepaste technieken het functioneren van het lichaam kan optimaliseren voor golf.

Deze 2 wereldleiders in hun discipline gingen al enige tijd aan het werk achter de schermen om op 22 mei 2012 het NG360 Golf Performance Specialist – concept te lanceren voor het grote publiek.

Het uiteindelijke doel is te komen tot een goede samenwerking tussen de golfspeler, de golfbewegingspecialist en de golftrainer.

The Fat Decimator System

 

NG360 GPS – inhoud

 Waar gaat het nu inhoudelijk over?

 

Inspireren, innoveren en helpen van golfers om beter te worden in het golfen

 

Finding out the WHY behind the WHAT !

Het concept gaat inhoudelijk over de bewegingsanalyse van de golfer en zijn/haar golfswing.  We zien erg veel golfers die hun swing wensen te verbeteren of te maken krijgen met letsels.  Ook voor de jeugdige golfers kan het belangrijk zijn om eerst een aantal bewegings-skills onder de knie te hebben alvorens effectief aan het werk te gaan met de golfclubs.  Het is aan de NG360 GPS om te kijken waar het lichaam van een jonge golfer zijn capaciteit niet benut en hoe we met een logische en gestructureerde aanpak de ‘performance’ kunnen optimaliseren.

 

Perform in another dimension

 

Golf – analyse?

We hebben deze term al een aantal keer gebruikt en we kunnen ons best voorstellen dat je, als bezoeker van deze website, je afvraagt waar het nu effectief over gaat.

Het lichaam is een keten die bestaat uit gewrichten en spieren die met elkaar gelinkt zijn.  Dit zorgt ervoor dat onze enkel mee een invloed heeft op de lage rug, en dat bv. de hand zal bepalen wat de knie zal doen.

Om tot de perfecte ‘golfswing’ te komen is het de bedoeling die ketens optimaal te benutten, te activeren.

Inactiviteit of bewegingsbeperking van bepaalde delen van deze keten leidt tot insufficiëntie … en kan zelfs weefselstress (+ letsel) veroorzaken op een totaal andere plaats.  Kan je rugpijn dus ontstaan vanuit de enkel? Je schouderpijn vanuit de heup?

In de bewegingsanalyse houden we rekening met wat elk segment apart EN samen doet bij de golfswing en gaan we op zoek naar ‘energy leaks’.

 

Performance cyclus =  ‘analyseren  – gericht trainen – wedstrijd/spel

 

Beter golfen : My golfswing, MY everything !

De bal verder slaan zal voor de meeste golfers als muziek in de oren klinken en is mogelijk door het totaal van de bewegingen binnen het lichaam te verbeteren, binnen de logica van de golfswing.  De keuzes van onze oefeningen is gebaseerd op ‘de waarheid’ en niet op ‘traditie’.

Je zal in onze trainingsprogramma’s dus geen oefeningen krijgen die niet gerelateerd zijn tot de golfbewegingen.  Geen ‘crunches’ dus of ‘bridging’ om een betere golfswing te bekomen … en je zal snel ontdekken dat onze golfanalyse en golfoefeningen erg lijken op … GOLF !

 

De NG360 Golf Performance Specialist in jouw buurt?

We hebben onze thuisbasis voor het begeleiden van golfers in de buurt van Mechelen, Antwerpen. Je kan, na afspraak, terecht op de praktijk te Sint-Katelijne-Waver, Lagerheide 5. Indien nodig en gewenst kunnen we ons ook verplaatsen naar de golfclub van jouw keuze.

Een voordracht of demonstratie bij jouw golfclub? Dat kan, we komen graag langs om meer uitleg te geven omtrent het NG360 GPS concept. Contacteer ons voor de voorwaarden.

The Red Tea Detox