NG 360 Nike Golf Performance Specialist

Lancering NG360 GPS

Lancering NG 360 , 22/05/2012

Op dinsdag 22/5/2012 lanceert NIKE Golf zijn allernieuwste concept in het begeleiden van golfers, in een samenwerking met het Gray-Institute, USA. Het Gray-Instituut staat bekend als innovator in ‘blessurepreventie’, ‘performance training’ en ‘functionele revalidatie’. Gary Gray en David Tiberio, beide gek van de golfsport, zijn experts in het analyseren van de golfswing en hebben jarenlange ervaring in het zoeken naar ‘de oorzaak van golfletsels’ en ‘golfspecifieke oefeningen’. Nike heeft begrepen dat hun inzichten in de werking van het menselijk lichaam en de biomechanica een enorm voordeel zijn voor de golfer, en hebben de krachten gebundeld om de golfspelers krachtige ‘tools’ en ‘golfspecifieke begeleiding’ aan te bieden.

NIKE GOLF 360 TOUR

 

GIFT – FELLOW

David Tiberio, Willem Timmermans, Gary Gray

Nike, Gary Gray en David Tiberio zijn op dit moment volop bezig om NG360 GP Specialisten op te leiden in de materie, en je zal merken dat een groot deel van de deelnemers GIFT fellows zijn. GIFT fellows hebben deelgenomen aan een 40 weken-durend programma aan het Gray-Institute, en zijn specialisten in ‘blessurepreventie, performance training en functionele revalidatie. GIFT is een jaarlijks terugkomende cursus en heeft de afgelopen 6 jaren ongeveer 450 GIFT fellows gevormd, waarvan een groot deel zich verder gaat vormen als NG360 GPS. In de USA wordt de vraag naar GIFT fellows steeds groter, omdat de gezondheidssector begrijpt dat bv. het oorzakelijk zoeken naar letsels een krachtig gegeven is om chronisch lijden te vermijden. Meer en meer GIFT fellows worden gevraagd in het begeleiden van zowel recreatieve- als topsporters omwille van de logica en structuur die ze brengen in de ‘Performance-programma’s’. De samenwerking tussen NIKE en het Gray-Instituut met zijn GIFT fellows is een verrijking voor de golfsport!

Samenwerking tussen GOLF-trainer en GOLF-bewegingsspecialist !

 

Het eindelijke doel van het programma is een topbegeleiding brengen naar de golfer toe, dit op het vlak van materiaal, analyses, techniek, … De NG360 GPS maakt een onderdeel uit van een team, met zijn/haar specifieke inbreng om jou lichaam beter klaar te stomen voor … GOLF ! Een goed samenwerking met je golf-coach zal je uiteindelijk resultaat alleen maar te goede komen, en een constante challenge brengen om steeds beter te doen. Het is het doel van www.betergolfen.com om een team op te bouwen met golf-professionals waar jij je als golfer optimaal kan ontwikkelen.

GOLF Databank

Je NG360 GPS zal je niet alleen persoonlijk begeleiden naar een beter golf-lichaam, maar beschikt over een extra tool om ervoor te zorgen dat je tot de beste prestaties kan komen : de ‘NG360 GPS – databank’. Via jouw Golf Performance Specialist kan je beschikken over deze databank met filmpjes, uitleg en inzichten in de bewegingen die jij nodig hebt, gebaseerd op de persoonlijke analyse van je lichaam en golfswing. Dit is een krachtige en ondersteunende tool met een extra meerwaarde in jouw golf-begeleiding.

Optimaliseer jouw golf-performance ! Nu !

Wat staat er je nog in de weg om te komen tot een uitstekende golf-performance? Niets !  Je kan ons contacteren via mail om een 1ste afspraak te maken en zelf te ondervinden wat het NG360 GPS- concept voor jou kan brengen.

Tot snel !